Stránky

čtvrtek 8. listopadu 2012

Proč chci být korálová zahradnice aneb pečujme o naši Zemi



Čtvrtek večer a můj život se poslední tři dny odehrává v postelovém království plném kapesníčků, sirupů, horkých čajů a lžiček opatlaných od medu. Sem tam mi do ložnice vlétně rozverná zatoulaná sněhová vločka, jejíž život skončí rychleji, než očekávala. Do reálného světa, jak mu teď říkám, se dostanu vždycky jen večer a to autem a to proto, abych druhý den zase vyležela následky nerozumného tréninku, který je ale neodmyslitelně nutný. V neděli je Mistrovství Norska a my musíme být ready jako nikdy předtím. Inu, dneska mi trénování bylo zakázáno a tak si "užívám" volného dne. Je nutné si trochu utříbit myšlenky a porozmyslet (porozmyslet v mé rétorice znamená konečně rozhodnout!!) téma diplomky a vlastně se tak ze všeho toho dění nezbláznit. Inu, zase se toho kolem děje víc než dost a jak se tak v životě stává, všechno se na sebe nabaluje a vypadá to, že si asi až do 17. prosince moc nevydechnu. V následujících dvou týdnech je tu závod MN, odevzdání návrhu diplomové práce s detailním popisem vypracování a výzkumného projektu, seznam přečtené doporučené literatury (min. 300 stran), balení a stěhování se do nového bytu, 2 ohromné zkoušky a to by možná stačilo. A protože mě z toho jde hlava kolem, rozhodla jsem se pro jediné řešení a to brouzdat po zbrusu novém Netflixu a vybírat, na který dokument z edice BBC se podívám. Už jsem shlédla tři o Pacifiku a nemůžu se vynadívat. 

V tu chvíli Vám Vaše problémy, které vypadají jako největší na světě, připadají jako ty titerné sněhové vločky, které létají za oknem. Nechte se kolíbat dechberoucími záběry dokumentů o naší planetě a možná i ve Vás zakoření myšlenka, myslet na přírodu trochu víc, než doposud. 

Krásný večer a ještě hezčí víkend Vám přeji ze zasněženého Osla! 
Držte nám palce!

TIP: Takový sushi večer se nenávratně zaryje do Vaší paměti jako příjemné rozptýlení po uhnaném týdnu. Nakupte si nějaké rybky, avokádo, mořské řasy a pak už se jen patlejte v rýži, šermujte hůlkama a pochutnávejte si na výtečné japonské delikatesce. Za rýžové saké však neutrácejte, raději si udělejte nějaký kvalitní zelený čaj do stylové konvičky a nalaďte relaxační japonskou hudbu. Uvidíte, jak Vás tělo následně odmění skvělým pocitem, odpočatou hlavou a nádherným spánkem. 

P.S. Děkuju za každého nového fanouška na facebook stránce! 





Žádné komentáře:

Okomentovat