Milujeme brunchování. A to za každého počasí a za každých okolností. Láska k nedělním dlouhým snídaním, které pomalu přecházely v oběd, u mě klíčila už od raného věku. Už od mala byly u nás doma nedělní snídaně svaté. Sobotní nikoliv, sobotní dopoledne jsme se ségrou pravidelně trávily v tělocvičně, nebo na závodech. Ale při nedělních snídaních se u nás doma náramně diskutovalo, plánovalo a pochutnávalo. Mamka připravovala v kuchyni toasty a vajíčka, my se jí motaly pod rukama a nohama zatímco táta plánoval, co budeme uklízet na zahradě, nebo na půdě.
Je mi o pár let víc a takové ty pořádné brunche si zřídka nechám ujít. Jen takový brunch má tak trochu jednu nevýhodu. Aby byl skvělý a podle vašeho gusta, musíte si přivstat, trochu v bytě poklidit, připravit vajíčka, či palačinky (podle toho, co máte nejraději) a pak zase všechnu tu parádu uklidit. A komu se nechce takovou slávu v tu neděli připravovat, mám pro vás dva žhavé tipy, kam na ty nejlepší nedělní (nejenom ty) brunche v Praze.
Když se chcete nechat jednou za čas hýčkat vyražte do Farmy, nebo Cafe Savoy. Litovat rozhodně nebudete, ať už se rozhodnete jakkoliv.

Název nedělního "lelkování" u jídla se změnil, samotný akt však nikoliv.
Je mi o pár let víc a takové ty pořádné brunche si zřídka nechám ujít. Jen takový brunch má tak trochu jednu nevýhodu. Aby byl skvělý a podle vašeho gusta, musíte si přivstat, trochu v bytě poklidit, připravit vajíčka, či palačinky (podle toho, co máte nejraději) a pak zase všechnu tu parádu uklidit. A komu se nechce takovou slávu v tu neděli připravovat, mám pro vás dva žhavé tipy, kam na ty nejlepší nedělní (nejenom ty) brunche v Praze.
Když se chcete nechat jednou za čas hýčkat vyražte do Farmy, nebo Cafe Savoy. Litovat rozhodně nebudete, ať už se rozhodnete jakkoliv.
Korunovační 17, Praha 6
Farmu jsem objevila naprostou náhodou. Procházím kolem nového podniku na Letné (ulice Korunovační) a pozdraví mě milá paní se psem sedící před podnikem, který jako by vypadl z interiérového magazínu. Zvědavě nakukuju dovnitř a říkám si, sem musím někdy zajít. Popojdu pár metrů a v tu ránu se otočím na podpatku a za pár vteřin už otevírám dveře Farmy. Nic na tom, že jsem sama, tohle prostě musím vyzkoušet. A to byl ten moment, kdy jsem Farmě úplně propadla. A vlastně celá naše rodina. Proč? Jen čtěte dál...



Na Farmě je vždycky neuvěřitelně příjemná atmosféra. Přivítá vás milá majitelka Lucie. Lucie byla právě tou, která mě svým milým úsměvem tehdy do Farmy pozvala. Lucii si zamilujete. Taky aby ne, přinese vám totiž ty nejlepší křupavý domácí lívance s borůvkama, nebo je-li libo něco slaného - omeletku, nebo vejce sv. Benedikta, hm... Na ty nedá zase dopustit můj táta.
Nad výběrem na Farmě si lámat hlavu nemusíte. Protože cokoliv si vyberete - bude z čerstvých surovin, připravené s láskou a sníte to očima dřív, než popadnete příbor. A když si k tomu ještě objednáte jejich vynikající "doubleshot" kávu, už vás z Farmy nikdo nedostane :)
Nad výběrem na Farmě si lámat hlavu nemusíte. Protože cokoliv si vyberete - bude z čerstvých surovin, připravené s láskou a sníte to očima dřív, než popadnete příbor. A když si k tomu ještě objednáte jejich vynikající "doubleshot" kávu, už vás z Farmy nikdo nedostane :)
A na závěr mám pro vás ještě jednu skvělou zprávu nejen pro sedmispáče - na Farmě se podávají brunche celý den! A to vám někdy zatraceně bodne :)



A co na Farmě zkusit?
- vejce Sv. Benedikta - naprostá lahoda
- čerstvé šťávy - jsou naprosto famózní - moje nejoblíbenější je z řepy, mrkve, jablka a pomeranče, a když se mile zeptáte, namíchají vám tu vaší oblíbenou variaci.


TIP:
- o víkendech raději udělejte rezervaci, už jsem totiž o Farmě řekla všem známým, tak tam mají pěkně plno :)
- můžete přijít i s pejsky, kteří jsou více než vítáni
- pozdravujte ode mě paní majitelku Lucii, uděláte nám oběma radost
__________________________________________________________
CAFÉ SAVOY
Vítězná 124/5
Na opulentní brunche v Café Savoy mám slabost. Kdykoliv se vám totiž zasteskne po Paříží, můžete se do ní vydat tramvají, někteří dokonce i pěšky. A ruku na srdce, nechytla vás takhle při neděli už párkrát slina na čerstvě upečený křupavý francouzský croissant, který jste se už konečně po těch letech naučili vyslovit? Když vám k tomu ještě naservírují vynikající domácí marmelády (neuvěřitelná lahoda!), horkou čokoládu, a mramorovou bábovku, není úniku a
vy můžete předvést to pravé francouzské chrčavé "r".
vy můžete předvést to pravé francouzské chrčavé "r".
V Café Savoy to vždycky žije. O víkendu, nebo v týdnu? Vždycky tu najdete milovníky nejen francouzských snídaní z celého světa ať už na pracovních schůzkách, nebo na těch rodinných. Vůně z místní pâtisserie vás hned při vstupu ohromí stejně jako nádherný interiér.
A co na v Café Savoy zkusit?
- Francouzská snídaně - Johniho žhavý favorit, především pak kvůli párečkům
- Savoy snídaně - ta je pro ty, kteří mají sladký jazýček. Jejich vynikající horká čokoláda v kombinaci s bábovkou je prostě zážitek
- Vejce do skla s permazánem - těmi neuděláte chybu nikdy! Naprosto labužnický zážitek.
TIP:
- o víkendech raději udělejte rezervaci a ptejte se na stoly v zadní části. Je tam větší klid
Tak si nechte chutnat, vážení!
Krásné útreý vám přeji a můžete se těšit na pokračování tohoto článku. V rukávu mám ještě naše tři nejoblíbenější lokály na večeře.
Vaše TerezaInOslo
Já jsem vajíčková, k pořádné snídani potřebuju vejce :) Obvykle "sunny side up" nebo míchaný a s čím, to je pak různé, spíš podle toho co máme. Avokádo, nějaká zelenina, pečivo. A taky miluju k snídani dezert. Podle mě každá pořádná snídaně by měla mít hlavní chod a dezert! ;)
OdpovědětVymazatDěkuju Baru :) Vejce jsou základ, to máš recht! A s tím dezertem je to skvělej nápad - dezert k snídani :) Jdeme do toho!
VymazatKrásný večer,
Vaše TerezaInOslo
Ta fotka, kde piješ kávu, je úžasně působivá, ohromně Ti to tam sluší.
OdpovědětVymazatJe trochu jiná, než běžně se smějící :) Soustředím se na ten mini hrníček, abych ho neupustila :) Moc děkuju!!!
VymazatKrásný večer,
Vaše TerezaInOslo
Terkoo, uz chci dalsi dil! Skvele napsano :)
OdpovědětVymazatNo paráda, tak já na tom máknu :) A moc děkuju!!!
VymazatVaše TerezaInOslo
Dříve jsem snídaně neprožívala, po tom co jsem jednou ve škole na ORL sále šla po ránu s tlakem a pak i tělem k zemi tak od té doby snídam. Ráno jsem schopná ve třičtvrtě na 6 vařit ovesné kaše, míchaná vajíčka, volský voka, no prostě to co normální smrtelník neděla ani o hodinu až 2 déle a to v půl 7 opouštím byt. Když mam čas tak se ve snídaních vyžívam. Základ je spousta ovoce a zeleniny, a pak na co zrovna jsem naladěná-toustík s avokádem, volský voko na to, palačinky ( na ty jsem prej zbalila přítele, i když tenkrát byly k večeři a balil on mě!!!) a poslední dobou je hit snídaně vaflová, dohnala jsem to do extrému, pořidili jsme si vaflovač takovou tu kytičku co se dá rostrhat na 5 malých srdíček, takže upeču vafli, roztrham na 5 ks, každé srdíčko namažu něčím jiným, a pak zase složim na takíři do kytičky. Oblíbený mix: 1.hořkočokoládová nutela s příchutí citrusů, na tom kolečko pomeranče, 2. jahody přelité javorovým sirupem, 3. kiwi přelité datlovým sirupem, 4. jam od babičky na kterém je štítek R+Č( těžko říct co to je, ale je to mňam), 5. jam od přítelový maminky borůvkový. Nejlepši je snídaně do postele! Mam ty tácy na nožičkách! Jenže těch dní kdy mam čas na dlouhé snídaně je tak strašně málo!!!! Když přijdu po službě domů tak to většinou snídaňo-oběduju, takže někdy to vypadá jako oběd, někdy je to spíš snídaně dle nálady, když se to tak vezme tak je to vlastně věčeře, protože velmi často si pak jdu ještě na pár hodin po téměř probdělé pohotovostní noci zdřímnout...
OdpovědětVymazatAhoj Cilko,
Vymazatděkuju za vyčerpávající a skvělý komentář :) Wow, tak to máš můj velký obdiv, že jsi schopná takhle po ránu vyvářet :) Toastík s avokádem zní taky skvěle!
A muži se balí zásadně na jídlo :) A u mě vyhrává varianta číslo 1 a 4. - jamy od babiček jsou prostě nej!
Měj se nádherně a někdy taky pošli nějakou fotku snídaně :)
Krásnou neděli,
Vaše TerezaInOslo
Já potřebuju k snídani slaný :-) párky, salámy, vejce, pečivo...
OdpovědětVymazatpokud nestíhačka ve všední den, tak čerstvej rohlík s máslem :-)
A tak to má být! :) Stejská se mi po těch pravých českých rohlících!!!! :)
VymazatKrásnou neděli,
Vaše TerezaInOslo
Díky za super tipy! :) Nejvíce mě pobavil nápis na cukříku "Váš pražič nebo barista Vám může pomoci přestat sladit" :D :D
OdpovědětVymazatTak to mám radost, že se hodily :) Nápis na cukříku je vtipnej :)) Taky ho fotím pokaždé, když ho vidím! :) Sladíš? :) Já i když jsem cukříku viděla několik děsítek ješt+ pořád jo!! :)
VymazatKrásný den,
Vaše TerezaInOslo
Tak, a teď něco, co by si mohl finančně dovolit obyčejný smrtelník, by nebylo? Ale toho se na tomto zbohatlickém blogu dočkáme asi jen velice těžko. Chápu, že v Norsku máte jiné platy, s kterými to musí být v Česku pohádkové, ale v takovém případě tvořte blog pro Nory a ne pro Čechy. Většina z nás na tyto špumprnágle nemá. Děkuji.
OdpovědětVymazatPokud si neumíš jednou za čas dopřát nějakou takovou mňamku, doporučuju hnusný snídaně u mekáče za pár korun.. Gurmánům zdar!
VymazatTak to mě mrzí, Terezo, že jsem se netrefila právě do Vašeho gusta. Zkuste Farmu, když Vám Savoy nesedí. Myslím, že budete příjemně překvapená právě cenama :)
VymazatKrásný den,
TerezaInOslo
krásný članek..a už teď vymýšlíme gastro víkend v Praze..děkuji moc ta tebe..nakopla jsi mě a rozjíždím malé podnikání...děkuji moc Petra
OdpovědětVymazatwww.hadwork-petra.blogspot.com