Stránky

čtvrtek 14. května 2015

Vanilkovo-skořicové jablečné růžičky v krabičce s mašlí potěší nejednoho labužníka

Tápete, co přinést, když vyrážíte na nedělní návštěvu? Taky jsem tápala, pak jsem zabrouzdala Pinterestem a volba byla jasná - tyhle Vanilkovo-skořicové jablečné růžičky mě uchvátily na první pohled. Když si jedné kousek ukousnete, křupkavé těsto se vám rozpadne na jazyku, vanilkový krém se rozlije do všech koutků a do toho spojení skořice a vláčných jablíček - to je prostě bomba!


Tak prosím, nechte si chutnat :)






INGREDIENCE:


  • 2 středně velká jablka
  • hrnek mouky
  • 60 gramů másla
  • 1/2 hrnku mléka 
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • skořice
  • vanilkový pudink



1. Rozehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia. 

2. Nakrájejte jablíčka na jemné plátky. Nasypte je do menšího hrnce, posypte 2 lžičkami cukru (polejte medem, jestli máte - je nepolévala) a přidejte 3 lžičky vody. Jablíčka nechte trochu změknout, přibližně 3-5 minut, dokud se vám nebudou zdát "ohebné".  To, aby se vám dobře rolovaly do růžiček. Pak je z hrnce vyndejte a nechte vystydnout.

3. Původně jsem neměla moc času, tak jsem chtěla jít koupit těsto rovnou hotové, ale když jsem se v obchodě podívala na cenu 42NOK a složení těsta byla - mouka, voda, máslo a sůl, rozhodla jsme se uplácat těsto domácí. 

60 gramů másla, hrnek proseté mouky, dvě vejce, sáček vanilkového cukru, půl hrnku mléka, 3 lžičky vody z povařených jablek a všechno pořádně zpracovat do těsta. Když se vám bude zdát těsto moc lepivé, přisypte trochu mouky, když naopak moc suché . přidejte vodu, nebo mléko. S těstem si hrajte, aby bylo dobře propracované.



4. Z těsta uválejte dva válečky a je rozválejte na tenký plát a nakrájejte z nich proužky. Záleží, jak chcete mít růžičky velké. Já měla několik velikostí, pro někoho jednohubky, pro jiné zas růže jako večeře :)


5. Na jeden proužek položte nakrájená měkounká jablíčka (5-6 kousků), nechte je trochu čouhat, to vytvoří ten krásný efekt růžových lístků, posypte skořicí, a kdo má rád, přidejte vanilkový pudink. Já koupila už hotový v krabičce. 

Pomalinku polehounku zarolujte a dejte na plech. Já použila formu na brownies, ale můžete je dát i do formy na cupcakes, nebo do papírových kornoutků na cupcakes, to aby se růžičky během pečení neotřevřely. Možná to ale ani není potřeba.



6. Šup s nima do rozehřáté trouby na 180 stupňů Celsia na takových 15-20 minut. Raději je hlídejte. Já udělala některé celkem tlusté, to byly ty první, ty toho moc na kráse nepobraly, takže ty se pekly trochu déle.

Vy určitě budete šikovnější a každá bude stejně velká :)




7. Na závěr už stačí jen posypkat cukrem, aby se hezky blyštily a takhle už se nesly v plné parádě na návštěvu :) 

Tak co? Zkusíte?

Jestl ano - můžete se těšit na skvosvtné "ach" a "jůůůů", když otevřete krabičku. A nezapomeňte, že když je ještě k tomu ležérně a stylově zabalíte, celý efekt domácího zákusku prokoukne. A to vám stačí třeba jen jednobarevná krabička od hrnečků a mašle. 

Já už se těším, až u nás budou v troubě zase vonět tou skořicí a jablíčky.




Krásný teplý jarní večer, 
Vaše TerezaInOslo

16 komentářů:

  1. Ty jsou rozhošné!

    OdpovědětVymazat
  2. Anooo .. tak jsem se na ně těšila. Snad od první fotky na instagramu. O víkendu vyzkouším. Zrovna na farmě pracujeme s jablíčky tak to budou mít hned z první ruky :o)
    Moc děkuji za recept.
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, z jablíček z farmy budou chutnat ještě líp! :)

      Těším se na fotky :)
      Vaše TerezaInOslo

      Vymazat
  3. To vypadá tak úžasně! Takový hodně "fancy" štrůdl, že? Musím si to někam schovat a příště se s tím vytasit k nedělení kávě, to bude noreček čučet! Děkuju za recept, nemohla jsem se dočkat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, "fancy" štrůdl zcela jistě :) Tak se pak nezpomeň pochlubit :) Budu se těšit!

      Krásný den a hodně štěstí! :)
      Tereza

      Vymazat
  4. Vypadají úžasně! A moc krásně máš celý postup nafocený! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, však to taky dalo zabrat - nafotit ten bordel pěkně :)

      Krásný den, Jani,
      Vaše TerezaInOslo

      Vymazat
  5. Ahojky,
    ten recept je úžasný! Krásně jsi ten postup popsala a nafotila, takže to pochopím i já patnáctiletá holka. Mooocinky děkuji za inspiraci :) Víkend se blíží, tak překvapím rodiče a udělám jim tuto mňamku ke kávičce ;)
    Jsi úžasná bloggerka!¨Mám tě moc ráda :)

    Marťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, Marťo, že se líbí :)

      Povedlo se? Doufám, že jo! Moc děkuju!
      Krásné ponděli,

      Vaše TerezaInOslo

      Vymazat
  6. Aaach, juuuch a to som ich ani neochutnala:) vyzeraju fantasticky! Vyskusam ( budem za hviezdu?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy :) Doufám, že se budou líbit a chutnat!

      Krásný den,
      Vaše TerezaInOslo

      Vymazat
  7. Ahoj, inspirativní fotečky i recept. Určitě vyzkouším :-)
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo i radostí :)

      Přeji krásný den,
      Vaše TerezaInOslo

      Vymazat